Uniek Schoonmaak


Marssteden 150 7547 TD Enschede
0850185158 Klik om te bellen

Over Uniek Schoonmaak

Over ons:
Uniek schoonmaak & glasbewassing

Uniek Schoonmaak is een jong en gedreven bedrijf, vol energie en passie. Onze speerpunten zijn:
• Het leveren van kwaliteit met een uitstekend resultaat.
• Klantvriendelijk en meedenkend met de klant.
• Goede prijs kwaliteitsverhouding.
• Milieu bewust werken.

Deze speerpunten hanteren wij door elke dag opnieuw met 100% focus aan de slag te gaan met ons talentvolle team.

Verhaal Pascal Würsten
Pascal richtte op 22-jarige leeftijd zijn eigen schoonmaakbedrijf op: ‘Het was knetterhard werken’
Pascal had nog nooit zelf op de ladder gestaan om ramen te wassen, maar toch besloot hij zijn eigen schoonmaakbedrijf in Enschede te beginnen. “Ik leende een ladder van een vriend en ik ben gewoon langs meerdere huizen gegaan om te vragen of ze hun ramen gelapt wilde hebben. Nu, bijna zeven jaar later, is Uniek Schoonmaak uitgegroeid tot een professioneel allround schoonmaakbedrijf dat actief is in heel Overijssel!”

Het roer omgooien
De jonge ondernemer heeft altijd in de horeca gewerkt, maar vooral het nachtwerk begon hem op te breken. Omdat hij wel de gezelligheid van de horeca wilde behouden, besloot hij glazenwasser te worden. “Ik had van andere glazenwassers gehoord dat het leuk en gezellig werk is. Je komt met veel verschillende mensen in contact en je wordt regelmatig op de koffie gevraagd. Dat leek mij ook wel wat,” legt Pascal uit.
Kopje koffie, glazenwasser?
Naast het aanbellen bij woningen in de buurt, plaatste Pascal ook een kortingsactie op Facebook. Dit leverde veel reacties op. Ook met de gezellige kopjes koffie zat het wel goed. “Voor een tientje lapte ik alle ramen rondom het huis. Dit is natuurlijk een gunstig tarief, maar als je vervolgens een halfuur koffie gaat drinken bij de mensen en een kwartier de ramen lapt verdien je per uur niet genoeg,” zegt de Enschedeër lachend

Mond-tot-mondreclame
Het aantal kopjes koffie werd dus al snel gehalveerd. “Ondanks dat ik nieuw was in het vak, staat het leveren van goed en secuur werk bij mij centraal. Ook de persoonlijke band met mijn klanten vind ik belangrijk, want dat maakt het werk juist zo leuk.” Pascals werkwijze blijft niet onopgemerkt en middels mond-tot-mondreclame breidt hij zijn klantenkring én werkzaamheden steeds verder uit.
Schoonmaakbedrijf in Enschede
Na verloop van tijd wordt Pascal naast glasbewassing ook gevraagd voor andere schoonmaakwerkzaamheden. “Een van mijn vaste klanten had een bedrijfspand in Enschede gekocht en zocht daar nog een schoonmaker voor. Ik heb die kans met beide handen aangepakt en hiermee werd de basis van Uniek Schoonmaak gelegd. Er kwamen steeds meer klussen bij en ik maakte onwijs lange dagen. Na een jaar moest ik iemand aannemen, omdat het anders niet meer te behappen was.”
Keihard werken
Door keihard te werken en veel tijd en energie te steken in het klantencontact is Pascals bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig schoonmaakbedrijf. Uniek Schoonmaak telt inmiddels 25 personeelsleden en is actief in heel Overijssel op het gebied van schoonmaak, glasbewassing, rioolreiniging en andere calamiteiten. Ook voor spoedklussen heeft Pascal gelijk personeel beschikbaar.
Toekomstplannen
Pascal hoeft zelf niet meer op de ladder te staan, maar richt zich voornamelijk op relatieonderhoud. Ook de nodige kopjes koffie met klanten drinken is gebleven. “Ik probeer elk kwartaal bij mijn klanten op de koffie te gaan om zodoende de lijntjes kort te houden. Dit werkt heel goed, want zo weet ik precies waar mijn klanten staan en samen zorgen we voor het gewenste resultaat. Hopelijk kunnen we de komende jaren geleidelijk door blijven groeien. Groei is goed, zolang ik zelf maar contact kan blijven houden met de mensen waar we schoonmaken!”

Uniek Schoonmaak in het kort

Reiniging bij

Calamiteiten
Evenementen
Gebouwen (algemeen)
Kantoren
Restaurants

Reiniging van

Brand en roetschade
Glazenwassers
Graffiti
Horeca
Industriele Reiniging
Lucht/stank/geur
Plafonds en wanden
Riolering
Toiletten
Trappenhuizen
Vloeren
Waterschade

Ontruimingen

Bedrijfsontruiming
Speciale ontruiming
Spoedontruiming
Vloerverwijdering
Wietplantageontruiming
Woningontruiming

Onze locatie

Uniek Schoonmaak


Marssteden 150 7547 TD Enschede
0850185158 Klik om te bellen